5 tips som redder en tørr vinterhud

Reklame - Inneholder asnnonselenker

Har du merket at huden fort kan bli litt ekstra tørr nå på vinteren? Den fine gløden fra sommeren er borte for lengst og man sitter igjen med en gusten og tørr vinterhud. Ofte kan man oppleve at huden også er litt ekstra sensitiv og tåler mindre enn den vanligvis gjør. Hvis du kan kjenne deg igjen i noen av disse scenarioene har jeg et par tips som mest sannsynlig vil hjelpe deg!

Redd den tørre vinterhuden med fuktighet!

Clarins Multi-Active nattkrem
Clarins Hydra-Essentiel serum
Clarins Hydra-Essentiel dagkrem
Mac Fix+
Clarins Ansiktsolje
KICKS Moisture Sheet Mask
MAC Volcanic Ash Exfoliator
Sensai Peeling Powder
Origins Drink Up
Clarins Multi-Active nattkrem
Clarins Hydra-Essentiel serum
Clarins Hydra-Essentiel dagkrem
Mac Fix+
Clarins Ansiktsolje
KICKS Moisture Sheet Mask
MAC Volcanic Ash Exfoliator
Sensai Peeling Powder
Origins Drink Up

Gode rutiner

Jada, jada dere har hørt meg si det sikkert en million ganger før. Rens, skrubb, fukt, blablabla og så videre… Men jeg kan ikke få understreket hvor viktig det er å ha gode rutiner på hudpleie. Noe som kanskje er ekstra viktig når du føler deg tørr og gusten i huden er å skrubbe den. Ved å gjøre det et par dager i uken får du stimulert blodsirkulasjonen i tillegg til å få vekk alt av døde hudceller. Det gjør det lettere for huden å ta til seg alt av fuktighet og næring som blir påført.

Har du ikke en ansiktsskrubb tilgjengelig, kan du fint lage din egen! Jeg pleier enten å blande kokosolje og sukker hvis jeg er ekstremt tørr, eller honning og sukker (med en liten dæsj vann) hvis jeg trenger noe mer beroligende.

Ansiktsmaske

Ha en god ansiktsmaske du kan bruke i perioder når huden trenger ekstra pleie. Jeg elsker å bruke Origins sin Drink-Up Intensive over natten i stedet for nattkrem de dagene jeg er veldig tørr, eller jeg vet jeg kommer til å trenge det. For eksempel etter en natt på byen med inntak av alkohol eller en lang dag med mye kaffe. Både alkohol og koffein gjør kroppen og huden vår dehydrert, så ved å smøre en god fuktmaske i hele ansiktet slipper du å våkne med knusk-tørr vinterhud.Ansiktsoljer

En ansiktsolje kan du flette inn i hudpleie eller sminkerutinen de dagene du trenger ekstra fukt og glød. Et par dråper i dagkremen din vil gi deg ekstra næring i løpet av dagen. Ved å blande noen dråper i founadionen får du i tillegg en utrolig sunn og fin glød. Når jeg har skikkelig tørr vinterhud pleier faktisk å massere oljen i hele ansiktet på kvelden for en ekstra fuktighetsboost. Det finnes uttallige mange oljer på markedet for forskjellige hudtyper og hudtilstander. Finn en som er tilpasset ditt behov!

Fuktspray

Jeg vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten en god fuktspray når jeg kjenner at huden strammer seg til etter en runde ut i vinterkulda. Ved å ha med en fuktspray i veska kan jeg alltids freshe opp ansiktet og ikke minst sminken mellom slagene. Den er også genial å ha med på reise da aircondition ikke akkurat er hudens beste venn. Jeg har brukt MAC sin Fix+ i mange, mange år og tørr nesten ikke å teste ut andre sprayer. Hvis du vet om en annen god fuktspray, tips meg gjerne i kommentarfeltet!

Kosthold

Som jeg nevnte ovenfor så er både alkohol og koffein dehydrerende for kroppen vår. Ved å tenke litt på hva du putter i deg, kan du raskt se og føle endringer på kropp og hud. For eksempel kan du drikke et glass vann for hver kopp med kaffe, eller alkoholholdig enhet. Fet fisk, avokado eller mat som inneholder mye omega3 og andre sunne fettsyrer er også bra, da det smører kroppen på innsiden

LagreLagreEn ansiktsolje kan du flette inn i hudpleie eller sminkerutinen de dagene du trenger ekstra fukt og glød. Et par dråper i dagkremen din vil gi deg ekstra næring i løpet av dagen. Ved å blande noen dråper i founadionen får du i tillegg en utrolig sunn og fin glød. Jeg pleier faktisk å massere oljen i hele ansiktet på kvelden for  en ekstra fuktighetsboost. Det finnes uttallige mange oljer på markedet for forskjellige hudtyper og hudtilstander. Finn en som er tilpasset ditt behov!

Del

Reklame - Inneholder asnnonselenker


6 Kommentarer

 1. 18. februar 2017 / 13:12

  Fint innlegg 🙂 Trenger en fuktspray selv, og tenkte kanskje den fra mac kunne være en å teste ut, men er avhengig av at den er olje-fri. Du vet ikke tilfeldigvis om den er det?
  Ha en super helg 🙂

  • 18. februar 2017 / 15:53

   Laila Marina: Så bra du likte det 🙂 Jeg er veldig glad i den fra mac! Tror ikke det er noe olje i den nei, men skal ikke garantere 🙂
   Ha en super helg du og! 😀

 2. 18. februar 2017 / 18:35

  Flotte tips, uten tvil hjelpsomme <3
  Og for noen ufattelig fine bilder av produktene, åh så herlig lyst og friskt!

  • 19. februar 2017 / 09:25

   Silje Romundset Karlsvik: Wow! Jeg har aldri fått komplement for produktbildene mine før, tusen takk! Har bestemt meg for å bli hakket bedre når det kommer til bilder og bildebehandling, så utrolig gøy at du likte det 😀 Bra at du likte tipsene også <3

 3. 19. februar 2017 / 12:37

  Bildene dine har alltid vært så klare, fine og lyse! Kreativt knipset og bare, fint å hvile øynene på.. <3 I think their beautiful!

  • 20. februar 2017 / 08:24

   Silje Romundset Karlsvik: Så godt å høre, du er så godt <3 🙂