Bli kvitt kvisene – 5 enkle steg!

Dette innlegget er ment for å være informativt og veiledende. Sliter du aktivt med kviser slik at du anser det som problematisk, anbefaler jeg på det sterkeste å oppsøke lege eller hudlege for videre oppfølging.

I dette innlegget har jeg lyst til å forklare deg hvorfor kvisene dukker opp og hvordan du kan bli kvitt de. Du har kanskje oppdaget at det går litt i perioder. Noen ganger er det kanskje bare én, mens andre ganger kommer det flere og i større klynger. Og er det ikke typisk at rett etter at én kvise har forsvunnet, så dukker det søren meg opp en ny en annen plass i ansiktet. Hvis du ikke allerede har lest innlegget mitt med mine aller beste kvisetips, anbefaler jeg at du sjekker det ut! Der forklarer jeg både hva du kan gjøre når du allerede har fått en kvise eller to, i tillegg til hvordan du kan skjule den.

  

Stress ned

Stress påvirker kroppen vår mer enn vi klarer å forstå. Hvis du selv er stresset eller kroppen din er stresset, vil ikke det på noen måte være en hjelpende hånd til huden din. Den jobber jo alt den kan for å bli kvitt kvisene. Stress kan også føre til at utbruddene kommer tilbake og kanskje også sterkere enn sist gang. Prøv å senk skuldrene, husk å puste og finn hjelpemidler som hjelper deg med å stresse ned. Jeg elsker å bruke en beroligende ansiktsmaske fra Origins. Den hjelper huden med å komme tilbake i balanse.

Hormoner

Går du på på prevensjon, kan det være en mulig grunn for kviseutbrudd. Undersøk om det er mulig å prøve et annet prevensjonsmerke, som kanskje ikke påvirker huden i like stor grad. Hormoner har man naturlig i kroppen. Og for oss jenter kan de være med på å gi huden en ekstra liten utfordring én gang hver måned. Det er helt normalt og en naturlig del av syklusen. Prøv å ta en spadag med skrubb og dyprensende maske ca en uke før menstruasjon for å få vekk de værste urehetene.

Feil hudpleie

Her handler det om å kjenne huden sin og hvordan den oppfører seg. Hvis du skulle få et kviseutbrudd på et område du vanligvis ikke pleier å få kviser eller litt annerledes kviser, kan det være en annen grunn en bare hormoner. Jeg merker fort på min hud at hvis jeg får masse kviser i pannen (som jeg egentlig aldri får lengre) så er det som regel fordi jeg har endret på hudpleien min eller brukt et produkt jeg ikke tåler. Hvis du er usikker på huden din, anbefaler jeg å spørre en hudlege om råd!

Kosthold

Det er ingen hemmelighet at man blir det man spiser og det vises også på huden vår. Mye fet mat og sukker kan ofte føre til ekstra kviseutbrudd. Spesielt i området rundt munnen. Får man ikke i seg nok vann blir huden dehydrert og kan også vise det ved å gi deg kviser. Så spis sånn nogen lunde sunt og variert i tillegg til å drikke nok vann, så blir du kanskje kvitt kvisene!

Klima

Tenk litt på hva du har rundt deg. Bor du i byen er det mest sannsynlig mer forurensning i lufta rundt deg enn på landet. Bor du på en plass med mye værforandringer, eller kanskje bare en ny årstid kan være en årsak til at huden din er i ubalanse. På vinteren er det spesielt mye forandringer. Det er kaldt ute og varmt inne, tørt også hvis du fyrer en del i peisen. I tillegg til å tenke på hva som er i lufta rundt deg kan det også være kjekt å tenke på hva som faktisk er borti huden i løpet av den dag. Telefon, skitne hender, sminkekoster og putetrekk er bare noen få ting å nevne. Kanskje du blir kvitt kvisene ved å vaske kostene og putetrekket med jevnere mellomrom?

Del

Dette innlegget er ment for å være informativt og veiledende. Sliter du aktivt med kviser slik at du anser det som problematisk, anbefaler jeg på det sterkeste å oppsøke lege eller hudlege for videre oppfølging.

12 Kommentarer

  • 22. mars 2017 / 20:37

   Emilie Normann: Så hyggelig at du likte det! Nå ble jeg veldig glad 😀

 1. 22. mars 2017 / 17:41

  Kjempe flott innlegg! Likte det veldig godt 😀

  • 22. mars 2017 / 20:37

   Victoria Larsen: ååå, tusen takk! 😀 Så utrolig gøy å høre <3

 2. Irene
  22. mars 2017 / 20:57

  Fint innlegg! 🙂

 3. Ingvild
  23. mars 2017 / 00:17

  Supre tips! 🙂 dette er sååå sant! Hjelper ikke å dekke over kvisene med foundation dersom man ikke bryr seg om hudpleie i hvertfall 😉
  Jeg renser huden morgen/kveld, tilfører godt med fukt (er tørr) og bruker alltid foundation med solfaktor for å unngå unødvendige påkjenninger på huden som forurensning, støv, spotlights, sol osv. Det funker for meg 🙂

  • 23. mars 2017 / 10:41

   Ingvild: Takk for det 🙂 Er helt enig med deg! 😀

 4. Anonym
  23. mars 2017 / 08:49

  Vaske sminkekostene sine grundig å ofte, for de er bakteriebomber! Får fort kviser om man gnur skitne koster i ansiktet 🙂

  • 23. mars 2017 / 10:41

   Anonym: Det er så viktig, det du sier! Ganske ekkelt å tenke på også 😛

 5. 27. mars 2017 / 14:09

  Fint innlegg! Tror jeg må ta til meg noe av dette! Jeg pleier å rense huden min både morgen og kveld, og jeg fjerner alltid sminken min, uansett hvor trøtt jeg er!

  • 27. mars 2017 / 14:30

   Nora Piscopo: Takk for det, skjønne deg <3 Rens er alfa omega! Det varmer hjertet å høre at du også synes det er viktig 😀