Forny de gamle leppestiftene dine

God søndag alle sammen! Har dere hatt en fin helg og en bra avslutning på uka? Jeg hangler med litt sykdom i kroppen, så har egentlig tatt det ganske med ro. Men litt sykdom hindrer meg ikke i å trikse med leppestifter og finne ulike fargekombinasjoner!

For ikke så lenge siden la jeg ut et blogginnlegg hvor jeg fortalte dere om hvordan jeg trikset sammen mine to leppestifter til en ny favoritt-kombinasjon. Det virket som dere synes idéen om å eksprimentere med forskjellige leppestifter var veldig gøy og jeg har også fått spørsmål om å vise dere akkurat hva jeg gjorde. Trikset som gir de gamle leppestiftene nytt liv er ikke noe veldig hokus pokus. Men selvfølgelig kan jeg forklare litt mer i dybden for dere som var interessert i det!

jente som påfører leppeprimer

Steg 1

Jeg starter alltid med å påføre en leppeprimer over hele leppen min. Dette er for å gi mest mulig fuktighet til de tørre leppene mine, men også for at leppestiften skal holde lengst mulig. Akkurat denne primeren er fra MAC og heter Prep+Prime Lip Primer.

Jente som påfører rød leppestift

Steg 2

Deretter påfører jeg den første leppefargen min fra MAC i fargen See Sheer. Denne leppestiften er veldig gjennomsiktig i fargen, da den gir så mye fukt til leppen. Jeg liker veldig godt å bare påføre den rett på leppen, slik at jeg får påført mest mulig av produktet. Nå som jeg ikke er helt i form har jeg mistet alt av fuktighet i kroppen. Så jeg trenger virkelig all den ekstra fuktigheten jeg kan få, hehe. Denne leppestiften påfører jeg i flere omganger til jeg får den fargeintensiteten jeg ønsker og fukten leppene trenger.

Jente som påfører rød leppestift med leppepensel

Steg 3

Da det kan være vanskelig å få jevne og fine kanter ved å bare påføre med selve leppestiften, går jeg over med en pensel for litt mer presisjon. Dette er absolutt ikke et must, men veldig kjekt hvis du ønsker en perfekt leppekant. Kosten er en Flat Definer Brush nr 212 fra MAC. Eventuelt kan du også gå over med en lipliner i samme fargetone hvis du har det, men det enkleste er kanskje bare å bruke en pensel. Smak og behag!

Jente som påfører oransje leppestift

Steg 4

Til slutt påfører jeg den andre leppefargen, Sushi Kiss fra MAC. Jeg fokuserer på å legge den mest på midten av munnen og ikke så mye i munnvikene. Ved å legge en lysere farge på midten av leppen gir man en illusjon av en mer fyldig leppe. Et fint tips for de som vil unngå botox eller leppefillere for å få fine, fyldige lepper. Riktige sminketeknikker kan nesten kvalifisere som magi noen ganger! For at fargene skal blande seg sammen, dabber jeg leppestiften på underleppen og gnir leppene forsiktig sammen. Slik fortsetter jeg til jeg er fornøyd med intensiteten og fargekombinasjonen. Du kan også gå frem og tilbake mellom de to nyansene, hvis du synes det er vanskelig å få jevne overganger.

Jente med rød-oransje leppestift som smiler til kamera

Denne metoden kan være en fin måte å fornye noen av de gamle leppestiftene du kanskje ikke bruker så mye lengre. Eksperimenter gjerne med forskjellige farger og teksturer! Tar du noen av de leppestiftene du har liggende, så kanskje du ender opp med en helt ny favoritt? Her er det kun kreativiteten som setter grenser. Kom gjerne med tilbakemeldinger på hvilke kombinasjoner du velger å gå for!

Del

8 Kommentarer

 1. 21. mai 2017 / 16:48

  åå herlige farger, jeg er kjempe dårlig på å være kreativ med leppene mine. Jeg skal absolutt prøve å teste ut nye ting fremover!

  • 21. mai 2017 / 20:11

   Thea Mariel: Tusen takk The Mariel <3 Jeg elsker denne kombinasjonen på denne tiden av året! 😀 Ja, prøv selv med de leppestiftene du har hjemme. Det er så gøy å se resultatet! Send meg gjerne bilde på snap @sofiemo hvis du vil dele resultatet med meg 🙂

 2. Ingvild
  21. mai 2017 / 17:18

  Elsket denne leppefargen!!! 🙂 takk for tips!

  • 21. mai 2017 / 20:11

   Ingvild: I know, sååå frisk og sommerlig 😀 No problemo <3

  • 21. mai 2017 / 20:12

   Victoria Larsen: Tusen takk for det, Victoria! Prøv gjerne ut selv hjemme også 😀

 3. 22. mai 2017 / 08:25

  Denne fargen var bare så utrolig flott 😀

  • 22. mai 2017 / 19:18

   veronicarood: Tusen takk 🙂 Perfekt til denne årstiden!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *