Hvordan skjule akne og arr med sminke

Akne og kviser kan være et vanskelig tema for de som sliter med det og mange ønsker gjerne dekke det med sminke. Det er lett å blir fristet til å bruke tykkeste og mest dekkende produktene for å dekke alle ujevnheter og misfarginger, men resultatet kan ofte bli veldig unaturlig. I stedet for å klaske på mange lag med tykk sminke, anbefaler jeg heller å velge tynnere og mer flytende produkter. På den måten kan man fremdeles jobbe i flere lag, uten at man får denne tykke maske-effekten.

Riktig hudpleie
Først og fremst så anbefaler jeg å få hjelp til å finne riktige hudpleieprodukter for din hud. Jeg har full forståelse for at dette kan føles både dyrt og unødvendig, men jo tidligere du får hjelp jo mer penger og energi sparer du på å lete deg i hjel etter riktige produkter selv. Huden er vårt største organ og er mye mer kompleks en hva man kanskje ser for seg. Når huden er mer balansert og har fått roet seg er det mye enklere å gjevne den ut med sminke etterpå.

Primer
Når man har akne eller arr etter akne er ikke huden lengre glatt og jevn. Derfor anbefaler jeg alltid å bruke en primer som legger seg i arr og jevner ut huden. Fordi lys ofte avslører teksturen i huden din, anbefaler jeg også å bruke en mattende primer. Ofte kan man få primere som dekker flere behov samtidig, slik at du slipper å bruke tre forskjellige primere for hvert behov.


BENEFIT Porefessional // MAC Skin Smoother // NYX Photo-loving Primer

Color correcting
Når det kommer til fargekorrigering, er det lett å bli forvirret av det uendelige utvalget som har kommet. Mine tips er å se an hva behovet ditt er. Har du mye rødhet i hele ansiktet, kan det være greit med en gul eller grønn primer som korrigerer rødheten. Husk også å ta utgangspunkt i din egen undertone i huden. Har du misfarginger på mer konsentrerte områder, kan det være enklere å gå inn med en concealer for å korrigere fargen. Ta utgangspunkt i din egen undertone og misfargingen for å finne den riktige fargen på concealeren for deg. Dere kan lese mer om fargekorrigering HER og om fargelære HER!


MAC Pro Conceal and Correct Palette // MAX FACTOR Color Correcting Concealer // NYX Color Correcting Concealer

Foundation
For et mest mulig naturlig resultat, bør du unngå de tykkeste og mest dekkende foundationene. Ved å legge en mer naturlig foundation i hele ansiktet, er det enklere å kunne gå inn med ekstra dekkevne der du ser det trengs. Når du skal skaffe deg en foundation, anbefaler jeg at du har litt kunnskap om både hudtype, undertone og behov. Hvis du synes det er vanskelig å finne riktig foundation har jeg en egen foundation guide du kan lese HER!


DIOR Nude Air Foundation // LANCÔME Teint Miracle Cushion Foundation // MAC Mineralize Moisture Foundation

Concealer
Når du skal påføre concealer er det viktig å påføre kun der du trenger det. Jeg bruker ofte en bitteliten eyelinerkost hvis jeg skal påføre på små områder, for å deretter klappe det forsiktig inn med fingeren min. På den måten smelter også produktet mer inn i huden. En concealer er gjerne veldig dekkende, så hvis man får for mye av det på et område vil det se veldig unaturlig ut. Sørg også for at concealeren matcher foundationen din, slik at du ikke fremhever urenhetene.


MAC Pro Longwear Concealer // MAYBELLINE Fit Me Concealer NYX Photogenic Concealer

Finish
Når man først har lagt inn en innsats for at huden skal se fin og jevn ut, er det jo kjekt å sørge for at den holder seg slik. Sett sminken med et lett pudder eller gå over med en settingspray. Husk at shimmer fremhever tekstur og ujevnheter. Ønsker du å tilføre glød til huden, kan man gjøre dette på jevne partier eller avslutte med en fuktspray.


MAC Fix + //  NYX Matte Setting Spray // MAC Transparent Finishing Powder

– Hvordan skjuler du kviser og arr?

#blogg #sminke #skjønnhet #sminkeblogg #skjønnhetsblogg #kviser #arr #akne #sminketips #problemhud #urenhud #hud

Del

4 Kommentarer

 1. Irene
  20. september 2016 / 17:36

  Kjempebra innlegg! Veldig nyttig! 😀
  Spm: Må det være dyr primer og finishspray? Forslag til merke, som ikker er alt for dyr?
  Og kan man bare bruke gjennomsiktig primer?

  • 20. september 2016 / 19:00

   Irene: Primer og settingspray trenger ikke nødvendigvis være dyrt for at det skal funke. Mac sin skinsmoother er min favoritt primer for å gjevne ut huden. Primeren må ikke ha farge, det kommer helt an på om du har noe du evt ønsker å korrigere. Urban Decay sin settingspray er også veldig bra! 🙂

  • 20. september 2016 / 19:00

   Henriette Celin: Bare hyggelig 🙂