Mens verden suser forbi utenfor…

Er det en plass jeg virkelig får slappet av og bare nyte stillheten, så er det på toget! Her sitter jeg og ser ut vinduet, hører på musikk, får gjort unna litt jobb eller fyller på med inspirasjon fra blogger og pinterest. I går tok turen fra Oslo til Trondheim seks og en halv time. Det er jo kortere tid enn en ordinær arbeidsdag, så hvorfor ikke bruke tiden til hjemmekontor?

Da det er en nok så lang togreise unner jeg meg selv i tillegg et sete i komfortvognen. Her får jeg gratis varm drikke, bedre plass til beina, større bordflater å jobbe på og garantert strømuttak. Det kjedeligste er når macen går tom for strøm og man ikke har noe strømuttak i nærheten av deg. Har man lyst til å strekke litt på beina kan man jo alltids rusle seg en tur til kafévognen også. Selv var jeg så fornøyd med den lille-store plassen min at jeg bare reiste meg de gangene jeg skulle hente mer kaffe. 

TIPS TIL EN BEDRE TOGTUR

1. Ha med ullsokker
Å sitte med sko i flere timer er ikke behagelig. Ha med et par ullsokker så du slipper å fryse når du sparker av deg skoene!

2. Pakk veska slik at det du trenger først er lett tilgjengelig
Ingenting er kjipere å måtte tømme veska i fanget fordi øreproppene ligger nederst under alt annet.

3. Ha med mat, drikke og snacks
På lange togreiser trenger man påfyll. Jeg pleier alltid å pakke vannflaske, rundstykker, litt frukt, kjeks og potetgull. Sistnevnte er uvurdelig hvis man skulle bli litt småkvalm under reisen! 

4. Kle deg i behagelige klær, lag på lag
På lange togreiser synes jeg temperaturen kan variere litt. Ha med deg en stor cardigan du lett kan ta av og på. Store varme skjerf kan også brukes som teppe hvis det blir kaldt på beina!

5. Last ned spillelister og podcaster på forhånd
Selv om togene er utstyrt med internett kan dekningene variere i enkelte deler av reisen.
 

Det er så deilig å få brukt reisetiden sin til å gjøre noe produktivt. Ved flyreiser føler jeg mer på stresset da det blir mye venting og hele tiden noe nytt man må rekke. Flybuss/tog til flyplass, innsjekking av bagasje, sikkerhetskontroll, boarding, en times flytur, hente bagasje og flybuss/tog fra flyplass. Til slutt har det i hvert fall gått fire timer, om ikke mer. Den raskeste flyreisen jeg hadde var vel på totalt tre timer da jeg kun hadde 30min tur-retur flyplassen og droppet innsjekking av bagasje. 

Konklusjonen har blitt at hvis jeg ikke har det travelt kan jeg bestille togreise og heller spare meg for unødvendig stress ♡

Del

6 Kommentarer

 1. 2. februar 2017 / 14:51

  Så origanisert du er 😀 kjempe fin journal!

  • 2. februar 2017 / 15:44

   Henniie: Tusen takk! Er veldig fornøyd med den og har den med meg over alt hvor jeg er 😀 Fås kjøpt hos Bookbinders Design i Trondheim!

  • 2. februar 2017 / 15:45

   finnebalansenilivet: Tusen takk, det er utrolig hyggelig å høre <3

  • 2. februar 2017 / 15:48

   Victoria Larsen: Så bra tipsene kom godt med 🙂 Ingenting er bedre enn det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *