Plan with me

HOW I KEEP THINGS ORGINAZED

Søndager er planleggingsdager for meg. Slik har det vært helt siden jeg startet jobben som makeup artist og blogger. Det er mye å ha kontroll på og jeg har ikke hjernekapasitet til å sitte med alt i hodet. Derfor er jeg avhengig av planleggeren min. Der står alt jeg trenger å vite om den kommende tiden, i tillegg til notater til blogg og jobb. Den har jeg alltid med meg når jeg drar hjemmefra og slik har det vært de to årene jeg har hatt den. Planleggeren min er fra Bookbinders Design, drømmebutikken for alle og organiserings-elskere. Bookbinders Design er en svensk kjede med butikker over hele verden. De har en egen butikk i Trondheim og hun som driver butikken er helt fantastisk og hjelper deg med alt! Sjekk ut nettisiden og bloggen hennes på papirogdesign.no!

Noe av det mest geniale med denne ringpermen er at man kan tilpasse den akkurat etter sine egne behov. Jeg har satt inn kalender, notatark -både med og uten linjer, plastlommer og skilleark til å dele inn de forskjellige kategoriene. Fordi det nettopp er en ringperm kan man flytte på og gjøre om innholdet på en enkel og effektiv måte, uten å måtte ødelegge eller rive ut ark. Som dere også kan se har jeg fått navnet mitt på forsiden av permen, noe som gjør den helt unik!

Her ser dere hvordan forrige uke så ut. Jeg har en liten klips (vet egentlig ikke helt hva det heter…) øverst på siden som hjelper meg å komme rett på den gjeldede uken. Det første man kanskje legger merke til er disse små post-it lappene i forskjellige farger. De er helt geniale til å planlegge blogginnlegg med! Her noterer jeg ned hva slags innlegg jeg tenker å publisere. Hver farge representerer hver sin kategori, slik at jeg lett kan se at bloggen får den variasjonen jeg ønsker. Hvis det skulle skje noen endringer, kan jeg lett flytte om på post-itene etter behov.

Post-it lapper bruker jeg også hvis det er noen planer som ikke er 100% bekreftet enda, eller hvis det er noe jeg må huske langt frem i tid. Spesielt hvis jeg har noen oppdrag jeg må holde av en hel dag til. Det verste jeg vet er å skrive ned masse planer som viser seg å ikke bli noe av. Å male en halv side med korrekturlakk gjør fort at utrykket ser veldig rotete ut, så jeg gjør det ikke med mindre jeg virkelig er nødt! 

Her har vi da den kommende uken! Som dere ser er blogginnleggene allerede planlagt, da jeg ofte planlegger en måned av gangen. Jeg har også allerede plottet inn noen avtaler som ble gjort for en stund siden. Alt som er rosa eller har rosa bobler rundt seg, er mine private planer.

Det første jeg starter med å fylle inn er treningstidene mine. Jeg har nylig begynt med et nytt treningsprogram og synes det er viktig å sette av tid til det annenhver dag, helst på morgenen. Trening og treningsrelaterte avtaler markerer jeg med grønn, avrundet firkant. 

Deretter begynner jeg å plotte inn gjørelister for de kommende dagene. Mandager pleier jeg som regel å ha ganske åpen, da jeg liker å avtale møter eller forskjellige ærend på samme dag. Tirsdager og onsdager er kanskje de lengste dagene med mest å gjøre. Her prøver jeg ofte å slå flere fluer i en smekk ved å ta både bilder, skrive innlegg og redigere ferdig bilder til fremtidige innlegg. Hvis jeg skal filme en video, gjør jeg ofte det på en av disse dagene. Torsdag og fredag er ofte litt mer stillesittende, da jeg gjerne skriver ferdig innlegg eller svarer på mail eller planlegger kommende prosjekter. Jeg prøver også å ha minst én dag fri i løpet av helgen hvor jeg kan slappe av, være sosial eller med familie. 

Jeg liker å ha ettermiddagene og kveldene ganske åpne, slik at jeg kan tilpasse de slik jeg vil. Noen kvelder sitter jeg med jobb til jeg legger meg, andre kvelder lager jeg mat med samboer og koser oss i sofaen. Man bør jo kanskje prøve å normalisere hverdagen, selv om man ikke har en normal jobb 😉 

Del

11 Kommentarer

 1. 5. mars 2017 / 12:33

  så smart!
  har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg, gjerne bli med 😃

  • 5. mars 2017 / 13:13

   Hege Kristin: Tusen takk! Skal sjekke ut etterpå 😀

 2. 5. mars 2017 / 12:40

  Struktur <3 Planlegging <3 Ahhh.... For en herlig blogg 😉 🙂 Jeg og planlegger ukene mine veldig detaljert og jeg skjønner ikke hvordan folk overlever uten struktur og planlegging 😛 🙂
  Håper du har en fantastisk søndag videre 🙂

  • 5. mars 2017 / 13:14

   Knøttet: Så godt å høre at flere elsker planlegging og struktur like godt som meg! Ha en super søndag du også <3

 3. 5. mars 2017 / 13:39

  Så utrolig kjekt innlegg! Flink du er til å planlegge 🙂

  • 5. mars 2017 / 15:53

   Victoria Larsen: tusen takk:)

 4. 6. mars 2017 / 16:04

  Neat! Jeg prøver alltid forskjellige metoder å organisere meg bedre, driver prøver ut «bullet journaling» nå.. Men jeg tror nesten jeg må innom butikken i Trondheim, skaffe meg en slik en bok jeg også! <3

  • 6. mars 2017 / 16:40

   Silje Romundset Karlsvik: Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten planleggeren min! Ja, gjør det 😀 Spør etter Hilde. Det er hun som driver butikken. Super hyggelig dame 😀

 5. 15. mars 2017 / 09:35

  Så utrolig fin blogg du har! Wow, du fortjener mange flere lesere og abbonenter! Hvis du er glad i planleggere og slikt burde du sjekke ut organized.no – den passer veldig fint til hjemmekontor og slikt 🙂

  • 15. mars 2017 / 11:51

   Vilde: Hei Vilde! Tusen takk for veldig hyggelig kommentar, det varmer virkelig <3 Jeg skal absolutt sjekke ut nettsiden, takk for tips! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *