Slik skal du vaske sminkekoster på riktig måte

Å vaske sminkekoster er så utrolig viktig når man bruker sminke. Hvis man ikke har rene koster å jobbe med, blir ofte ikke resultatet så bra heller. I tillegg kan skitne koster fort føre til kviser og urenheter i ansiktet. Koster som blir tatt godt vare på, har mye lengre levetid enn de som blir behandler dårlig. Selv prøver jeg å være nøye med å vaske sminkekostene mine annenhver uke. Men nå som jeg har så mange koster å rullere på, kan det fort bli lengre tid mellom hver vask. I tillegg bruker jeg også en quick fix spray hvis jeg skal bytte mellom to veldig ulike farger på for eksempel øyenskyggekostene mine. Men da er det viktig å huske at slikt ofte sliter ekstra på kostene.

sminkekoster

Til å vaske mine sminkekoster bruker jeg MAC sin Brush Clenser. Man kan også bruke en mild hårsjampo hvis man ikke har Mac sin rens. På koster som er brukt til foundation, leppestifter eller andre fete produkter kan ofte være vanskelige å få helt rene med bare såpe. Da bruker jeg i tillegg MAC sin Clense Off Oil for å løse opp sminkeproduktene før jeg bruker Brush Clenseren. Her kan man også bruke Zalo som er veldig god til å løse opp fett. Begge såpene fordeler jeg i to skåler som jeg dypper kostene i når jeg vasker de. I vasken pleier jeg å legge et ruglete gryteunderlag fra IKEA som jeg forsiktig drar kosten frem og tilbake over, slik at såpen får gjort ordentlig rent mellom hårene.

Hvordan vaske sminkekoster, steg for steg

vaske sminkekoster vaske sminkekoster
Jeg starter alltid med å fukte kosten og deretter forsiktig klemme ut overflødig vann. Her er det viktig å huske at man ikke må få vann over det blanke partiet på kosten, slik at det ikke kommer vann inn i hylsteret. Da vil limet som holder hårene på plass løsne og kostene vil begynne å røyte.

vaske sminkekoster
Deretter dypper jeg kosten forsiktig i Brush Clenseren.

vaske sminkekoster vaske sminkekoster
Her ser dere hvordan jeg jobber kosten frem og tilbake, opp og ned på gryteunderlaget. Husk å være forsiktige med kostene, slik at de ikke blir ødelagt.

vaske sminkekoster vaske sminkekoster
Til slutt skyller jeg ut såpen og klemmer ut overflødig vann. Er ikke kosten ren nok, tar jeg samme runden om igjen.

– Hvor ofte vasker du kostene dine? Og hva bruker du å vaske de med?

Del

15 Kommentarer

 1. 10. juli 2016 / 16:08

  veldig bra innlegg 🙂 jeg vasker sminke kostene mine ca en gang i uken med såpe og vann

  • 10. juli 2016 / 21:08

   Hei ida Kristin! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
   Jeg blir så glad av å høre at andre er flinke til å vaske kostene sine! Har opplevd at ren såpe ofte tørker ut kostene, så anbefaler deg å være en smule forsiktig med det. Bare et lite tips 😉

 2. 10. juli 2016 / 16:09

  jeg må virkelig bli flinkere til å vaske sminkekostene. vasker heldigvis beauty blenderen hver dag da 🙂 det var lurt med slikt underlag. skal prøve det neste gang 😀

  • 10. juli 2016 / 21:09

   Heisann ida 🙂
   Ja, det kan være greit å få en liten påminnelse i ny og ne! Underlaget gjør vaskingen sååå mye enklere, så det anbefales virkelig 🙂

 3. 10. juli 2016 / 16:15

  Så smart med en sånn liten matte ^^
  Jeg brukte å vaske de før da jeg gikk med sminke, og da gikk det i zalo og olivenolje (:

  • 10. juli 2016 / 21:12

   Hei Henriette Celin 😀
   Ja, matten er absolutt helt genial og gjør jobben mye enklere. Har pleid å bruke zalo jeg også, spesielt på koster som har mye oljebaserte produkter. Men merket dessverre fort at kostene ble veldig tørre. Olivenolje har jeg ikke prøvd. Blir ikke kostene veldig fete av det?

 4. 10. juli 2016 / 16:28

  Så flinke du se, takk for tipset 🙂 (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

  • 10. juli 2016 / 21:13

   Hei lisa 🙂
   Så bra at du likte innlegget! Kan være smart å bli påminnet dette med rensing av koster, da det fort går i glemmeboken 😉

 5. 10. juli 2016 / 17:00

  Ja det er viktig, tror nok jeg skal rense mine sminkekoster i ferien 😀

  • 10. juli 2016 / 21:14

   Hei Marlene!
   Det høres veldig bra ut! Anbefaler deg å teste ut børsterensen til MAC, den er kjempegod 😀

 6. 10. juli 2016 / 17:53

  Så utrolig gode tips 🙂 Jeg vasker dem hver dag og bruker vanlig såpe 🙂

  • 10. juli 2016 / 21:15

   Heisann Sandra 🙂
   Så bra at du likte tipsene! Hva slags såpe bruker du? Har selv opplevd at kostene fort blir tørre av å bruke såpe. Anbefaler en rens som samtidig bevarer fuktigheten og pleier kostene. Jeg elsker den fra MAC 🙂

 7. 10. juli 2016 / 21:42

  SV: Det kan jeg tenke meg (: Blandet zaloen og olivenoljen jeg. Men vet ikke, følte det funket bra jeg da ;-P

  • 10. juli 2016 / 22:10

   Henriette Celin: hm, kanskje det er verd å prøve? Takk for tipset ??

 8. 10. juli 2016 / 22:11

  SV: Kanskje det, og bare hyggelig 😉