Slik takler du et kviseutbrudd på 123!

Dette innlegget tar utgangspunkt i en normal til kombinert hud som noen ganger kan få et par irriterende kviser. For de med akne, betent hud eller andre alvorlige hudutfordringer, anbefaler jeg å dra til hudlege for å få hjelp

Kviser kommer og går. De er vår verste fiende og kommer alltid når det passer oss dårligst. Men hva kan man gjøre når de først har meldt sin besøkstid? Her har dere en oversikt over mine aller beste tips på hvordan du takler et kviseutbrudd. Både hvordan man blir kvitt det og hvordan man kan sminke det bort når det først har kommet.

Slik takler du et kviseutbrudd

Ikke klem!

Første bud er å ikke klemme på kvisene. Gjør man det vil den mest sannsynlig bare bli mer irritert og betent. Når man har poppet en kvise vil det også være igjen et hull i huden. Dette er absolutt helt umulig å dekke over med sminke med en gang, noe som også gjør vondt verre da man legger sminke på et åpent sår. Faren for arr er også betydelig større når man klemmer på kvisene.

Hvis man likevel klemme

Jeg må innrømme at jeg er en kviseklemmer. Selv om jeg vet hvor dumt det er, klarer jeg sjelden å motstå fristelsen. Så hvis man absolutt klemme, har jeg noen tips for å redusere skaden mest mulig.

 • Klem kun hvis en kvise er moden for det. Hvis man må bruke mye styrke for å få det til, er den ikke moden enda.
 • Sørg for at hender og ansikt er nyrenset, slik at det ikke kommer masse bakterier i såret.
 • Det er lettest å klemme etter man har tatt en varm dusj, da porene åpner seg mer ved varme.
 • Klem på kvelden, slik at huden får tid til å reparere seg selv i løpet av natten uten noen forstyrrelser.

Slik takler du et kviseutbrudd

Rens huden regelmessig

Huden produserer talg. Talg kommer ut gjennom porene i huden. Hvis en pore tettes, kommer ikke talget ut og hoper seg opp. Huden blir betent og man har fått en kvise. Ved å rense huden reduserer man sjansen for tette porer. Det finnes også forsekjellige ansiktsmasker som dyprenser huden hvis man sliter med store eller tette porer.

La huden puste

Det beste man kan gjøre for huden når man har betente kviser, er å la den få puste. Tar man helt av med forskjellige skrubber, ansiktsmasker eller kjerringråd, vil den bare bil mer irritert. Det kan være greit med en ansiktsmaske og peeling i ny og ne for å forebygge mot flere tilstoppede porer, men alt med måte. Har man veldig betent hud anbefaler jeg en skånsom peeling ment for sensitiv hud. Sminke kan også være med på å irritere kvisen, da den ikke får nok luft til å puste.

Hvis man likevel bruke sminke

I min jobb må jeg bruke sminke hver dag, selv om jeg noen ganger burde la huden min få en pause. Er huden min stresset og betent, prøver jeg å unngå den mest heftige hudsminken. Når jeg er ferdig på jobb pleier jeg å være nøye med å fjerne sminken med én gang jeg kommer hjem, slik at huden får puste ordentlig igjen.

Slik sminker du bort kvisene

Hvis man har fått en kvise på verst tenkelig tidspunkt, har jeg noen råd til hvordan man kan dekke den med sminke.

 • Ikke popp kvisen før man skal sminke seg. Er man uheldig vil det se ut som om man har en aktiv vulkan i ansiktet. Da vil det også komme sminke og bakterier i såret, noe som gjør at det går fra vondt til verre.
 • Er kvisen veldig rød og betent, kan du prøve å klappe på en concealer med litt grønt i for å nøytralisere rødheten.
 • Bruk concealer kun på det spesifikke området hvor kvisen er, ikke en cm rundt.
 • Concealeren bør være nøyaktig samme nyanse som hudtonen din for at den skal blendes sømløst inn.
 • Da en ny kvise ofte er veldig fet, vil mesteparten av sminken smelte bort i løpet av noen timer. Ved å bruke et mattende pudder, vil sminken sitte bedre og skjule hudteksturen.
 • Hvis kvisen har en tørr skorpe på seg, anbefaler jeg heller å bruke en fuktighetsgivende concealer og unngå mattende pudder for at den skal gå mer i ett med resten av huden.

-Hva er deres aller beste kvisetips?

Del

Dette innlegget tar utgangspunkt i en normal til kombinert hud som noen ganger kan få et par irriterende kviser. For de med akne, betent hud eller andre alvorlige hudutfordringer, anbefaler jeg å dra til hudlege for å få hjelp

8 Kommentarer

 1. 8. juni 2016 / 10:36

  Mitt beste kvise tips er å ta en god rens/skrubb og maske 1-2 ganger i uken. Skylle ansiktet med varmt vann hver morgen og kveld, for så å ta på en god fuktighetskrem, og rett og slett gå uten sminke når man kan (:

  • 8. juni 2016 / 12:43

   Wow! Det var mange gode tips 🙂 Tusen takk for at du deler! <3

 2. 9. juni 2016 / 14:33

  Det var noen gode sminketips 😀 Jeg har opplevd å få mye mindre kviser de siste årene da jeg har vært flinkere med ansiktsmasker, peelere og renhold av huden. Hjelper veldig på!

  • 9. juni 2016 / 14:50

   Hei Silje!
   Så bra at huden din har blitt bedre:) riktig hudpleie hjelper mye på problemhud. Har du noen favorittprodukter? 🙂
   Klem fra meg <3

 3. 9. juni 2016 / 14:52

  Uten tvil godt 🙂 Har da såklart utbrudd enda, skjer gjerne på de verste tidspunktene. Men er så minimalt. Har forsåvidt i alle mine år vært veldig heldig i sammenligning med de som har hatt virkelige problemer med uren hud..
  Klar favoritt er JorgObé produkter! Elsker den svarte peel-off masken og den hvite skrubben. Brukte de for få timer siden, føler meg babymyk i ansiktet atm.. Mm <3 Fikk bestevenninnen min til å prøve ut de en gang, svei litt for henne. Er ganske røft for huden. Men jeg har ikke sensitiv hud, så føles mer godt enn noe annet!

  • 9. juni 2016 / 17:32

   Ja det er typisk med utbrudd når man minst trenger det! Har ikke prøvd det merket før, men har også veldig sensitiv hud. Typisk for meg å få kviser hvis jeg bytter hudpleie eller bruker for tøffe produkter 🙂

 4. 9. juni 2016 / 17:40

  Åh, ja tror vi aller fleste opplever de på de verste tidspunkter :’)
  JorgObé er veldig godt synes jeg. Men kanskje litt vel tøft produkt for sensitiv hud. Skifte av hudpleie er nok noe som påvirker meg også ja! Hmm..