Sminkekost guide – 10 viktige sminkekoster du bør ha!

sminkekoster

Det er lett å bli forvirret når det kommer til sminkekoster. Hvilke koster trenger man? Hvor mange skal man ha? Hva skal de forskjellige kostene brukes til? Hvordan bruker man dem? Det er mange spørsmål når det kommer til sminkekoster og det forstår jeg godt. Derfor tenkte jeg å gi dere en sminkekost guide og litt basic innføring i hva jeg mener er de mest essensielle kostene.

sminkekoster

De viktigste sminkekostene alle bør ha!

Fra venstre så ser dere en foundationkost, pudderkost, blushkost, eyelinerkost, øyenbrynskost, flat øyenskyggekost, liten blendekost, stor blendekost, detaljkost og concealerkost. Dette er de 10 kostene jeg mener er de viktigste når det kommer til påføring av makeup. En annen ting som også er viktig å nevne er at det ikke finnes noen regler innen makeup. Ønsker man for eksempel å bruke en stor blendekost til blush eller motsatt, så er det helt innenfor!

foundation kost
Zoeva 104 Buffer brush

De fleste er kanskje vant til foundationkoster som er flate, nesten som en gigantisk concealerkost. Disse har jeg aldri vært noen stor fan av da jeg føler at jeg drar foundation rundt om kring i ansiktet. Med denne kosten fra Zoeva buffer jeg heller foundationen inn i huden min. Den gir en helt fantastisk dekkevne og et gjevnt resultat. Du kan bruke den både til flytende foundation og pudderfoundation.

pudderkost og blushkost
Zoeva 101 Luxe Face Definer

Jeg liker best at en pudderkost er stor, myk og fluffy. Akkurat slik er Zoeva sin pudderkost. Den kan brukes til alt som er i pudderkonsistens og gir et naturlig dekke. Selv bruker jeg den mest til å sette min flytende foundation med et transparangt pudder eller solpudder.

Zoeva 127 Luxe Sheer Cheek

Blushkosten er mindre enn en pudderkost, da den er beregnet på et mindre område. Jo mindre en kost er, jo mer konsentrert blir det produktet du legger. Blushkosten kan enten være skrå eller rund. Dette er smak og behag. Jeg varierer mellom hva jeg bruker. I det siste så har jeg brukt en skrå blushkost fra Zoeva.

Øyenskyggekoster
Makeup Mekka 205 Pencil Brush

Denne kosten er et absolutt must for meg når jeg legger øyenskyggen min. Jeg tror også at den er ganske så undervurdert. Det er så viktig å ha en litt mindre kost å gjøre detaljarbeid med. Denne er genial til å duse ut den nedre vippekanten i tillegg til å bruke i øyekroken.

Makeup Mekka 201 Blending Brush

Hvis det er en sminkekost som er mulitfunksjonell, så må det være denne. Den kan brukes til å legge skygge, detaljarbeid og til å duse ut overganger med. Jeg vet ikke hvor mange forskjellige varianter jeg har av denne kosten.

Zoeva 221 Luxe Soft Crease

Denne kosten er hakket større enn en vanlig blendekost. Jeg pleier å tenke at jo større en blendekost er, jo høyere opp på øyelokket brukes den. Denne bruker jeg mest på å blende ut de øverste overgangene rett under brynsbenet. Det er viktig å ha en god blendekost for å få overgangene så fine som overhodet mulig.

brynskost, concealer koster og eyelinerkost
Zoeva 322 Brow Line

Denne kosten er kanskje ikke den mest nødvendigste blandt disse kostene, men det er bare  så god at jeg måtte ta den med. Jeg har lenge brukt en vanlig skråkost til å fylle inn brynene mine, helt til jeg fikk denne. Denne er stivere og har kortere hår enn en vanlig skråkost jeg har vært borti. I tillegg til å påføreprodukt, grer den i tillegg brynshårene på plass. Man kan bruke både øyenbrynspudder og gel med denne kosten.

Zoeva 233 Cream Shader

Denne er min favoritt til å påføre øyenskygge med. Om det er i pudderform sprayer jeg litt Mac fix+ på den først, så pigmenteringen blir mer intens. Den gir et konsentrert resultat, men er ikke god å blende med.

Kicks Concealer Brush

Denne er kjempegod å legge concealer med. Man kan selvfølgelig også bare bruke fingrene, men jeg føler at resultatet blir tettere hvis jeg bruker kost først. Denne er flat og veldig definert. Resultatet blir best hvis jeg går over med fingrene mine, etter å ha brukt den for å smelte concealeren inn i huden med varmen fra fringrene mine.

Zoeva 312 Wing Liner

Denne kosten er også en multifunksjonell sminkekost. Den kan brukes til å legge eyeliner, detalj arbeid eller for å få til rette grafiske linjer. Det jeg kanskje bruker den mest til er som et viskelær. Ved å ha på litt sminkefjerner eller concealer visker jeg lett ut småfeil jeg har gjort ved makeupen min. Om det er eyelineren min som er litt skjev, brynene mine som er litt for ugjevne eller at jeg har bommet litt med leppestiften min. Denne redder meg hver gang!

Del