Stor øyenbrynsguide – alt om sminke til øyenbryn

Har du noen gang følt deg fanget i en jungel av øyenbrynsprodukter hvor alle lover gull og grønne skoger? Det skjønner jeg i såfall veldig godt! Øyenbryn har blitt vesentlig del i dagens sminkeverden. Sminkemerkene kommer stadig med det ene produktet etter det andre som stadig skal revolusjonere måten vi sminker øyenbrynene våre på.

Jeg håper at jeg med dette innlegget kan guide deg forsiktig gjennom jungelen og at du forhåpentligvis vil føle deg litt klokere enn det du var før du begynte å lese.

De mest essensielle produktene til øyenbryn

De brynsproduktene jeg har sverget til i flere år, som jeg synes en hver sminkepung burde ha mins én av, er de du kan se på bildene. Du har nok sikkert sett eller brukt noen av disse før.

Brynsblyant tror jeg var det første brynsproduktet jeg hadde som tenåring. Jeg tror det var HM sitt eget sminkemerke, med en farge som var alt for varm for min hud. Nå er jeg veldig glad i de brynsblyantene man kan skru på, i stedet for å spisse. Akkurat denne er fra MAC i fargen «fling».

Brynskygge var kanskje det andre produktet jeg prøvde. En skygge gir litt dusere resultat enn en blyant, men det kommer også helt an på hvordan man legger det. Her har jeg prøvd mye forskjellig opp gjennom årene, både dyrt og billig. Det viktigste er å finne riktig farge og at finishen er matt. Denne paletten har jeg snekret sammen selv med to øyenskygger fra en limited kolleksjon fra mac og puttet de i en duo-palett.

Brynspomade prøvde jeg først for kun noen år siden, da Anastasia Beverly Hills revolusjonerte brynsverdenen! Plutselig var det mulig å både bade og trene uten at brynene smeltet vekk, da faktisk denne er vannfast. Ulempen er at denne pomaden er ganske utilgivelig hvis du skulle tegne feil, da du enten må inn med sminkefjerner eller concealer. Ellers kan du både få et skarpt eller litt dusere resultat, alt ettersom hva slags kost du bruker på å påføre.

Brynsgele er et must for meg! Etter å ha fylt inn brynene går jeg alltid over med en brynsgele for å gre brynene i riktig form og for at de skal holde seg slik. I tillegg får du litt mer tekstur på brynet ditt og det ser fyldigere ut. Brynsgele finnes både med og uten farge. De med farge er geniale å fylle inn brynene med når man har dårlig tid eller vil ha et mer naturlig resultat. Akkurat denne er fra L’Oréal Paris i fargen «medium/dark»

Ulike koster man kan bruke til øyenbryn

Når det kommer til utstyr er ikke dette et must, men jeg følte for å ta med noen av de kostene jeg bruker mest når det kommer til bryn. Jeg plukket med to forskjellige skråkoster og en vippekost.

MAC 266 er en liten og presis skråkost som er perfekt når du ønsker skarpe og definerte linjer. Den er veldig smal og passer perfekt til å tegne små hårstrå med.

ZOEVA 322 er en litt større og mer kraftig skråkost, da den er litt kortere og bredere i størrelsen. Den er perfekt å bruke hvis du ønsker er litt dusere resultat eller til å fylle inn brynene.

MAC 204 er en vippekost som er perfekt til å gre både vipper og bryn med. På mange brynsblyanter følger det med en slik kost på baksiden, men jeg liker å ha en egen kost til dette. Denne kan du både gre hårene slik at de ligger riktig i tillegg til å duse ut eventuelle harde linjer.

Hvilke øyenbrynsprodukter bruker du mest? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet!

Del

2 Kommentarer

  1. 23. april 2017 / 10:53

    Jeg bruker også L’oreal Brow Artist Plumper, og MAC 266 kosten! Til å fylle inn bryna er Brow Powder Duo fra Anastasia min favoritt!

    • 23. april 2017 / 15:20

      Anja: Så gøy at vi bruker det samme 🙂 Har ikke prøvd anastasia brow duo, men hørt utrolig mye bra om de 🙂