Tidløs sminke til 17.mai og bunad

Mai måned er her og vi er nå for fullt inne i den tiden hvor festdagene ligger og venter som perler på en snor. I den anledning tenkte jeg det kunne være fint å vise hvordan man oppnår perfekt sminke til 17.mai og bunad eller det festantrekket du velger å gå med for anledningen. Denne sminken er tidløs og passer uansett anledning, enten du skal i dåp, konfirmasjon, bryllup eller feire nasjonaldagen.

Noe av det viktigste på en festdag er at sminken sitter bra. Jeg har faktisk skrevet et helt eget innlegg om hvordan du får sminken til å sitte hele dagen. Så klikk deg inn og les litt der om du trenger noen tips! En annen viktig ting er at sminken ser naturlig ut. Dette er dagen hvor man lar trendsminken bli igjen hjemme. Fokuser heller på å fremheve de ansiktstrekkene du ønsker at skal komme bedre frem. Personlig er jeg veldig glad i å fokusere mest på øyensminken og la resten av sminken være ganske nedtonet.

BASE
CLARINS Beauty Flash Balm
SMASHBOX Pore Minimizing Primer
BARE MINERALS Complexion Rescue
DIOR Star Foundation
URBAN DECAY Color Correcting Concealer, Peach
MAC Pro Longwear Concealer
NYX Wonderstick, Contour + Highlight
SENSAI Loose Powder, Translucent
CHANEL Les Beiges
MAC Blush, Pinch Me

ØYNE
MAC Paint Pot, Soft Ochre
MAC Eyeshadow, Naked Lunch, Cork, Espresso
MAC Eye Kohl, Teddy
MAC Extended Play Mascara

ØYENBRYN
MAC Eyeshadow Gutter Gal (limited) + Bowl Out (limited)
L’ORÈAL PARIS Brow Artist Plumper, Medium/Dark

LEPPER
CLARINS Instan Lip Perfector, 05

Naturlig bunads-sminke med fokus på øyne

Når jeg skal sminke meg til 17.mai og bunad velger jeg å holde meg til nøytrale farger som blender seg naturlig med mine egne. På øynene har jeg lagt en klassisk tredelt øyenskygge i bruntoner. En lys øyenskygge med litt shimmer på øyelokket, en litt mørkere i globalen og den mørkeste i ytterkant av øyelokket og globalen. Jeg droppet en dramatisk eyeliner, men «thight liner» (påfører en kajal helt inntil og mellom vippene) langs vippekanten oppe. På vippene påførte jeg et godt lag med vannfast mascara.

Øyenbrynene har jeg latt være så naturlige som over hodet mulig. Det eneste jeg har gjort er å fylle de litt inn med en øyenbrynskygge for å deretter gre gjennom dem med en farget øyenbrynsgele. Noe definisjon må man jo ha på brynene, men jeg ville ha styrt unna de mest markerte og mørke øyenbrynene. I værste fall kan man ende opp med å se veldig streng ut, noe man kanskje ikke vil på en så stor festdag som for eksempel 17.mai.

Hold det naturlig og enkelt

Resten av sminken er veldig naturlig, som dere sikkert kan se.  Jeg har jevnet ut huden med foundation og concealer, bronset opp huden og lagt en frisk blush i kinnene. Jeg vil anbefale å droppe den mest dramatiske kontureringen for akkurat denne anledningen. Man skal jo mest sannsynlig være mye ute i dagslys og en sterk sminke vil fort se veldig hardt og unaturlig ut i det avslørende dagslyset.

På leppene har jeg bare påført en enkel lipgloss. Det blir ofte mye spising og drikking i løpet av slike festdager og det siste jeg ønsker å tekne på er om leppestiften holder seg på plass. Ønsker du å bruke leppestift, anbefaler jeg at du velger en tone som er lik din egen leppefarge. På den måten vises det ikke så godt når den begynner å forsvinne utover dagen.

Hvordan er din sminke til 17.mai og bunad?

LagreLagre

Del

2 Kommentarer

    • 12. mai 2017 / 11:29

      sassypixels: Tusen takk for det! 🙂